Наші харчові звички й уподобання формуються з дитинства і впливають на основні показники здоров’я від народження до останніх днів життя. Дуже часто звичка обирати нездорові варіанти їжі спочатку в родині, навчальних закладах, а потім – і у дорослому житті є одним з чинників, що провокує неінфекційні захворювання, які є причиною понад 80% передчасних смертей в Україні.
З метою популяризації здорового шкільного харчування школярі Карильської ЗОШ долучилися до реалізації освітнього проекту : “Healthy food : здоровим бути здорово! ” На обласний медіафестиваль надісли відеоролик ” Кольоровий тиждень здоров’я”. За підсумками обласного медіафестивалю колектив закладу визнано лауреатом та нагороджено дипломом Чернігівського ОІППО імені К.Д.Ушинського.