Експериментальна робота школи

Соціально-педагогічний експериментальний проект “Софіт дружби і творчості”
(співпраця драмгуртка “Слово” та Чернігівського міського молодіжного народного аматорського театру “Ілюмінатор”)

Театральний фестиваль “Норов”, м. Чернігів, 8-10 квітня 2016 р.
За постановку вистави “Крутий заєць” вихованці гуртка “Слово” при участі артистів театру “Ілюмінатор” отримали найвищу нагороду у дитячій номінації “Гран-прі” фестивалю. Бабюк Максим, який грав роль Крутого Зайця, отримав диплом за кращу чоловічу роль. В.О. Перепадя, добрий друг дітей, був нагороджений дипломом як кращий меценат фестивалю.

Перша ювілейна літня школа «Берег історії» на березі Десни

 

Уже вп’яте в липневі дні 11 вихованців  дитячого театру «Слово», що діє при Карильській ЗОШ І-ІІІ ст., відпочивали та навчалися в літній театральній творчій школі на березі Десни (Сохацький плес) протягом 5 днів.

Робота цієї школи  проходить під започаткованим соціально-педагогічним проектом «Софіт дружби та творчості» обласного значення. У витоків  стоять художній керівник обласного молодіжного народного театру «Ілюмінатор» О.О. Норов, який, на жаль, уже пішов із життя, актор театру «Ілюмінатор» Р. Дикий, що є на сьогодні директором цієї літньої школи, та керівник театру «Слово», учитель Карильської школи В.С. Приходько.

Цікаво  та змістовно проводили дозвілля учні школи. Відповідно до назви – «Берег історії» – діти пізнавали про роль театру від античності до наших днів: лекції,майстер-класи, тренінги з акторської майстерності, квести, при яких демонструвалися навички гри акторів, – все це та інше сприяло розвитку талантів дітей.

Із учнями працювали студенти театрального інституту ім.. І. Карпенка-Карого (м. Київ), що закінчили факультет акторської майстерності Б. Буйлук та Б.Адаменко, молода акторка Анна Абрамьонок, яка в перерві між зйомками фільмів знайшла час та приїхала на запрошення попрацювати з учнями школи . Висока майстерність цих молодих людей допомогла дітям, які так активно долучаються до театрального мистецтва.

До активної роботи школи, зокрема до її організаційних питань, як і завжди, долучився депутат Районної ради, продюсер всіх п’яти літніх шкіл,  В.О. Перепадя. Для нього діти організували та провели цікаву гру по театральному мистецтву. Також  допомогли фінансами батьки дітей та підприємець В.М. Подоляко.

До роботи всіх літніх шкіл залучаються  й випускники. Ось і цьогоріч допомагали у побутових питаннях та були учасниками театральних етюдів Я. Цимбал, О. Решодько, В.Приходько, О. Лесенко.

Дуже приємно, що роботою школи цікавляться. Шанованими гостями у початкуючих театралів були голова Коропської адміністрації В.М. Куніцин, директор районного центру дитячої та юнацької творчості О.В. Куніцина, директор Карильської школи  І.В. Цупко, які долучилися до творчості та були активними глядачами й суддями трьох  дитячих театрів «Парус», «Золоте руно», «Олімп».